Excellent Maattabel

Maattabel

De maat

De maten in de tabel hier onder worden allemaal in centimeters aangegeven. De enige uitzondering is de UK maat, deze wordt in inches (”) aangegeven. De tabel vermeldt ook de maten voor een hals of masker bij je pony of paard.

De maten in de tabel zijn een inschatting. Het zo maar zijn dat 2 paarden met dezelfde stokmaat toch een verschillende dekenmaat hebben doordat zij van bouw verschillen.

Voor de beste inschatting kan je het paard zelf nameten. Dit doe je door het begin van je meetlint op het midden van de borst van je paard te leggen (punt A), en dan om de schouder heen naar het einde van de achterhand (punt B). Zorg dat je meetlint de gehele lijn op dezelfde hoogte blijft. De maat die hieruit komt is de onderlengte van de benodigde deken, in de tabel kan je deze terug vinden als de Nederlandse dekenmaat.

Bij de paardendekens op onze webshop worden 2 maten doorgegeven. De eerste maat geeft de ruglengte van de deken aan en de 2e maat de onderlengte. In Nederland zijn wij gewend om de onderlengte te gebruiken, maar bijvoorbeeld de merken Horseware en Bucas duiden zelf hun maten aan in ruglengtes.

Excellent Maattabel

 

Excellent Maattabel

 

 

Maattabel